2010. július 20., kedd

A vegetáriánusoknak alacsonyabb a vegyszerterhelése

Koreai vizsgálatok szerint vegetáriánus étkezéssel jelentősen csökkenthető szervezetünk vegyszerterhelése. A hatás már pár napon belül is jelentkezik.

A kísérlet 25 résztvevője öt napon keresztül vegetáriánus ételeket fogyasztott. A kísérlet során azt vizsgálták, hogyan változik a szervezetbe kerülő egészségkárosító vegyi anyagok mennyisége.

A vegyianyag-terhelés változását a vizeletminták antibiotikum-, illetve műanyaglágyító (ftalát) tartalma alapján becsülték. A résztvevők kísérletet megelőző étkezési szokásait is felmérték. Az életmódváltás eredményeként érezhetően csökkent a kimutatható mennyiségű szennyezők száma, illetve azok mennyisége is.

Bár a szervezet terhelésének nagyságára számos tényező hatással lehet, a vizsgálatok alapján a kutatók megállapították, hogy az étrend megváltozása már rövid távon is jelentősen csökkenti a szervezetbe kerülő káros vegyületek mennyiségét.

Megjelent a Levegő Munkacsoport Vegyi Anyag hírlevelében, feliratkozás: reach@levego.hu.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...