2011. március 9., szerda

"Fenntartható finomságot az asztalunkra" műhelyfoglalkozás

Gyere, tanulj velem valami újat!

A Messzelátó Egyesület bemutatja:

A Zöld Otthon Akadémia újabb témakörrel bővült. A fenntartható és egészséges táplálkozás rejtelmeibe a Répa Konyha vezeti majd be a kedves érdeklődőket.
Mindenkinek fontos a saját egészsége. Hogyan őrizhetjük meg azt télen is? És ez hogyan kapcsolódik a Föld egészségéhez?
Nem tudod, mit egyél tél végén, tavasz elején, mikor a zöldségpiacon a legszűkebb a szezonális kínálat?
Válaszok a "Mit egyek? Miért azt? Honnan szerezzem be? Hogyan készítsem el?" kérdésekre.
Téli elixírek: a csírák jótékony hatásai és a csíráztatás alapjai a gyakorlatban.
Vegetariánus és nyers „főzőcske”, majd az elkészültek együtt elfogyasztása.


Fenntartható finomságot az asztalunkra




A Zöld Otthon Akadémia újabb témakörrel bővült. A fenntartható és egészséges táplálkozás rejtelmeibe a Répa Konyha vezeti majd be a kedves érdeklődőket.
Mindenkinek fontos a saját egészsége. Hogyan őrizhetjük meg azt télen is? És ez hogyan kapcsolódik a Föld egészségéhez?
Nem tudod, mit egyél tél végén, tavasz elején, mikor a zöldségpiacon a legszűkebb a szezonális kínálat?
Válaszok a "Mit egyek? Miért azt? Honnan szerezzem be? Hogyan készítsem el?" kérdésekre.
Téli elixírek: a csírák jótékony hatásai és a csíráztatás alapjai a gyakorlatban.
Vegetariánus és nyers „főzőcske”, majd az elkészültek együtt elfogyasztása.

Menü: Mivel tél vége van, és még nincsenek itt a zsenge tavaszi növénykék, a téli kínálattal kell dolgozni. Ezért is vannak a középpontban a csírák, mint téli vitaminforrások, a melegítő hatású gabona, a feketeretek, stb.
Főfogás: 2 féle csíra, 1-2 féle krém, 1-2 féle saláta, gabonarizottó, napkex
Desszert: Diós almatorta/tortácskák (nyers)
És szezonális ital, pl. gabonakávé, tea vagy gabonatej

A foglalkozás két időpontban kerül megrendezésre:
  • 2011.03.23., szerda 18:00-21:00
  • 2011.03.26., szombat, 11:00-14:00
A foglalkozást a méltán népszerű Répa Konyha háziasszonya, Repka Ági tartja. Ne feledjétek, hogy csak itt, csak most van lehetőség a téli finomságokról tanulni, hisz a következő foglalkozást már a tavaszi idénynövények kapcsán tartjuk meg. Tehát most, vagy soha (jövőre)!
A részvételi díj: 4000 Ft, melyért nem csupán finomat és egészségeset ehetsz, hanem számos ötlettel, sok-sok tudással gazdagodsz.
A jelentkezési lap ide kattintva érhető el. A létszám maximum 10 fő, tehát tessék jelentkezni gyorsan-gyorsan!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...