2011. augusztus 11., csütörtök

Gyümölcsöt reggelire!


A zöld turmixok mellett másik kedvenc reggelim a gyümölcs. Bármilyen gyümölcs szóba jöhet nálam, aminek éppen szezonja van, most éppen a barackok, szeder, alma, körte, szőlő, szilva és nagy kedvencem a  dinnye! Bár a dinnyéket a gyors emészthetősége miatt inkább önmagában szoktam fogyasztani (akár 15-30 perc alatt megemészthető ez a rendkívül magas víztartalmú gyümölcs)! 
A többi gyümölcsöt is szerencsés külön fogyasztani egymástól. 
Ezen a reggelen őszibarackból készült a reggelim. 3 nagyobb őszibarackot felvágtam kockára, megszórtam 1 evőkanál homoktövismag őrleményével, 2-3 evőkanál vöröshere és lucerna csírával és 1 evőkanál őrölt lenmaggal. 
A lenmag jó forrása az A, B, C, D és E vitaminoknak, ásványok közül nagy mennyiségben tartalmaz káliumot, foszfort, magnéziumot, kalciumot, ként, vasat, cinket, nátriumot, klórt, mangánt, szilíciumot, rezet, fluort, alumíniumot, nikkelt, kobaltot, jódot, krómot stb. Ráadásul a szervezet számára nélkülözhetetlen, azaz esszenciális aminosavakban is gazdag. Számomra legkedvesebb tulajdonsága mégis a rosttartalma, ami a jó bélmozgáshoz elengedhetetlen. 
Ehhez jöhet még ízlés szerint egy kis fahéj, esetleg méz. Ha tudom, hogy messze lesz az ebéd, még jöhet bele egy kis áztatott mag, vagy tahini (szezámkrém). 
Jó étvágyat!



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...