2011. november 13., vasárnap

November 14-ei észak-olasz Nyers Vegán Ínyenc Vacsoránk menüje

MENÜ
Kakukkfüves cékla-ravioli
Fonnyasztott radicchio friss olívaolajjal, “parmezán” ropogós
Spenótos gesztenyés strangolapreti zsályamártással
Sütőtökös napoleon mákhabbal, gesztenyemézzel
‘Petit fours’

Még van pár hely, ha kedvet kaptál!

Ezen a vacsorán nem a már -akár a nyers konyhában is- jól ismert fogásokat kóstolhatjátok meg. Olyan ízeket és alapanyagokat válogattunk össze, melyek Olaszország északi régióinak kedvencei közé tartoznak, ugyanakkor már természetesen a lassan lehűlő időben testet- lelket melengetnek. Tehát most is szem előtt tartjuk az idényszerűséget, ahogyan azt a természet rendje diktálja.
A ravioli északon is kedvelt tésztafogás -nem csak az árpa és a polenta. Az olaszok egyik nagy kedvencével, a gesztenyével gazdagítjuk ezt a fogást. A radicchio-t itthon még kevésbé kedvelik, így önmagában fogásként pedig finom csemege. A strangolapreti a gnocchi unokatestvére, melyet az északiak spenóttal készítenek. A desszert pedig a francia konyha behatása a mi felfogásunkban elkészítve. Szokás szerint meglepetés falatkák is várnak a vacsora végeztével.

Aztán pedig a meghitt, kellemes hangvételű beszélgetéssel folytatjuk az estét.
Szeretettel várunk Titeket!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...