2012. január 31., kedd

Sütőtöklapba tekert tormaszószos zöldségek

Mostanában az egyik kedvenc ebédem a következő:
zöldségekből és lenmagból aszalt lap
spenót levelek
vegyes nyers zöldségek csíkozva, reszelve idény és igény szerint!
csírák
szezámos tormamártás (A szezámmagot megőrölöm, majd turmixgépben bio citromhéjjal, citromlével, szójaszósszal vagy sóval, darabokra vágott tormagyökérrel, vízzel sima, mártás állagúra turmixolom. Mennyiségek általában találomra, ízlés szerint!)
A töltelékhez valókat az aszalt, hajlékony lapra rendezem, feltekerem, és már indulhat is a "ki tud szebben enni?" verseny!
A lapokat több hétig légmentesen tárolhatjuk, a tormamártás pedig több napig eláll a hűtőben.
Gyors, egészséges és finom ebéd bármikor!

Egy másik variáció ha zöld levelekbe (pl. leveles kel, nyáron salátalevélbe) vagy amint a fenti képen látható nori algalapokba tekerjük a tormamártással elkevert zöldségeket.
A tormáról:
"A torma az egyik legizgalmasabb és a tudomány számára reflektorfényben lévő élelmi növényünk. A torma-peroxidáznak jelentős hatást tulajdonítanak a tudósok a rák megelőzésében és gyógyításában. A népi gyógyászatban régóta használják, vérbőséget okozó hatása miatt, csípős anyaga, amely a nyálkahártya gyulladásos folyamataiban nemcsak a náthában, hanem a légutak tisztításában is hatásos, magas rosttartalma a belek tisztítására is alkalmas."

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...